Panduan Tune EFI Enjin


"TUNER ENGINE" Memang Ramai di Luar Sana, Tetapi Sedikit Sahaja YANG BENAR - BENAR PAKAR dalam Bidang Tuning 

Sukar mencari pakar TUNER ENJIN yang benar - benar pakar? Apa kata jika kami latih anda sendiri untuk menjadi pakar tersebut? Kami tahu, ramai "TUNER" enjin yang berkebolehan untuk tune enjin ada disekeliling anda, tapi tahukah anda bahawa tidak semua mereka bertauliah dalam bidang ini? 
Bagaimana Kami Boleh Membantu?

From Zero to Hero! Kami bantu anda "transform" diri anda jadi sehebat Pakar Tuning Enjin. Jika anda adalah PENGUSAHA BENGKEL KERETA atau MEREKA YANG BERKEBOLEHAN membuka pasang kenderaan dan ada sedikt "basic' mengenai EFI engine, maka hari ini adalah hari bertuah anda. Kerana kami akan jadikan anda SEORANG PAKAR dalam melakukan "TUNING EFI Engine". Berminat? Teruskan membaca!
TUNING EFI Engine adalah salah satu kepakaran profesional! Dengan kemahiran di dalam bidang tuning, anda mampu menjana pendapatan yang boleh kami katakan lumayan! Bayangkan anda sudah mempunyai kepakaran dan mampu menjalankan "tuning Job" sendiri. Seperti yang anda sendiri sedia maklum, permintaan berkaitan tuning pada hari ini sangat tinggi! Tak percaya? Cuba anda kira berapa buahkah rumah di taman perumahan anda yang memiliki kereta? Itulah target market anda! Kami di Tuner Academy dot com ingin berkongsi rahsia kejayaan kami dalam melakukan perniagaan berorientasikan tuning EFI Engine. Berminat? Sekali lagi saya pesan, baca tulisan ini dengan serius sehingga habis!

Sahabat, majoriti institut pengajian Automotif yang ada di Malaysia tidak mengajar "subject" berkaitan ilmu Tuning EFI Engine. Tetapi inilah sebenarnya himpunan ilmu yang sangat penting dalam dunia permotoran dan enjin! Kerana dengan ilmu ini anda boleh :


  • Membuat setting supaya enjin anda menerima Fuel pada kadar yang bertepatan dan selamat.
  • Membantu mengawal ignition timing bagi membolehkan enjin membakar fuel dengan sempurna
  • Mengawal kadar "emission" serta mengeluarkan KUASA YANG MAKSIMUM daripada enjin.

Pengetahuan dalam ilmu ini wajib ada bagi setiap pengusaha bengkel ataupun sesiapa sahaja yang terlibat secara langsung dengan industri automotif. Seperti yang anda lihat dalam gambar dibawah, komponen dalam enjin boleh rosak. Kesilapan semasa melakukan tune boleh menyebabkan kerosakan yang serius pada sistem fuel dan ignition apabila tidak dikesan lebih awal. Kesilapan seperti ini boleh menyebabkan kos kerugian yang tinggi.TUNGGU! SEBELUM ANDA TERUSKAN PEMBACAAN!

Dapatkan dahulu ebook "preparation before dyno" percuma yang kami sediakan khusus untuk anda yang belum mempunyai asas berkaitan Dyno. Di dalam eBook ini kami sediakan manual ilmu lengkap berkaitan Dyno yang WAJIB anda tahu dan praktikkan! 

Sebelum run Dyno pada enjin kereta anda, anda perlu melakukan beberapa persediaan. Persediaan yang akan membantu anda menyelamatkan enjin kereta anda dari rosak sekaligus terselamat daripada membakar ratusan malah mungkin ribuan ringgit duit anda.

Untuk mendapatkan eBook percuma ini, sila Isikan Nama & Emel Anda di bawah.


Permintaan terhadap perkhidmatan tune EFI saban hari sering mendapat permintaan yang tinggi. Ini adalah hasil dari kesedaran para pengguna kenderaan yang mahukan bukan sahaja penjimatan minyak akibat peningkatan harga minyak, malah juga yang inginkan peningkatan kuasa dari enjin kenderaan mereka. Dalam dunia perlumbaan, khidmat Tuner amat-amat diperlukan. Tuner berperanan besar dalam memastikan jentera perlumbaan yang telah dimodifikasi melakukan pembakaran campuran udara dan Fuel pada tahap yang sempurna dan tepat. Pembakaran yang sempurna serta sistem ignition timing yang betul mampu mengeluarkan 100% kuasa kuda dari sesebuah enjin.

Malangnya dalam keghairahan mengeluarkan kuasa kuda dari kuasa enjin kenderaan, ramai pemilik kenderaan hanya berharap khidmat tuning dari "tuner" yang popular sahaja. Terdapat  juga segelintir "tuner" yang berlagak pandai dalam Tune enjin, tetapi hasilnya mengecewakan dan lebih teruk lagi, enjin yang telah dimodifikasi itu rosak disebabkan salah tune di tangan "tuner".


Siapa kami & Bagaimana Kami Boleh Membantu Anda?


Kami adalah salah seorang dari kalangan tuner professional, penulis dan juga jurulatih dalam bidang Tune EFI. Kami telah berkongsi ilmu berkaitan modifikasi enjin dan tuning EFI semenjak tahun 2013. Kami berpengalaman dalam melakukan tune bermula dari kereta Daily Drive sehinggalah ke Drag Racing


Antara pelanggan kami yang telah kami bantu dalam memahami Engine Management System:


Sememangnya kami merupakan orang yang paling layak untuk anda rujuk tentang modifikasi enjin terutamanya tuning Engine Management System. Berita yang lebih baiknya ialah segala yang perlu anda tahu tentang Tune dari A sampai Z telah kami pakejkan dalam Program "Hands On Practical" yang bakal diadakan pada 6 Negeri Terpilih iaitu Kedah, Perak, Selangor, Melaka, Johor dan Pahang.Kursus Hand On Practical ini terbahagi kepada 4 tahap:

1. Tuner Apprentice And Training Program - Program basic, sesuai kepada sesiapa yang baru menceburi bidang Tune Engine Management System. Dalam ini didedahkan asas Sistem ECU + Sistem Piggyback Engine Management System.

2. Professional Tuner Skills And Development (LEVEL 1) - Program Advance, dalam ini ditrekankan mengenai Stand Alone Engine Menagement System bermula dari Wiring hingga ke proses Tune Kereta di Dyno.

3. Professional Tuner Skills And Development (LEVEL 2) - Program Advance, dalam ini didedahkan kaedah tune menggunakan sistem Re-chip dan Sistem Hondata

4. Professional Tuner Skills And Development (LEVEL 3) - Program Advance, dalam ini didedahkan kaedah tune menggunakan sistem Reflash dan Remap. Bilakah Program ini bakal berlangsung???


Program Hands On Practical ini dibuat 10 kali setahun di tempat yang berbeza. Jika ianya penuh, anda terpaksa menunggu giliran pada tahun hadapan. Sementara ada kekosongan, apa kata Anda tempah Program ini sesuai dengan jarak berhampiran dengan tempat tinggal anda. Sila Klik DAFTAR SEKARANG bagi mengetahui Tempat kursus terdekat ini.


0 comments:

Post a Comment