Professional Tuner Skills and Development (PTSD)

Training to tune all type of engine management systemPTSD adalah program lanjutan daripada TATP.
Buat kali pertama dalam dunia, Satu program yang akan memperincikan Setiap Kaedah tuning yang ada dalam dunia ini. Didalam ini ditekankan pada wiring Standalone Engine Management System, Hondata, Rechip ECU, Remap ECU, Reflash ECU dan cara lakukan Tuning pada mesin Dyno. Keseluruhan Program ini akan berlangsung selama 7 hari.


Perincian Program PTSD :


PTSD terbahagi kepada 3 Level (tahap) yang mana bila lengkap sahaja ketiga tahap ini, anda sudah boleh kuasai keseluruhan kaedah tuning yang ada dalam dunia.PTSD LEVEL 1 - Stand Alone Engine Management System.Program akan berlangsung selama 3 Hari. Dalam ini anda akan belajar dari asas Wiring Stand Alone (menggunakan Haltech Sprint 500) sehingga Tuning di Mesin Dyno.

Pembelajaran "Teory to Praktikal" amat ditekankan dalam modul ini dan disusun mengikut silibus yang sangat praktik dan mudah difahami.Dalam ini juga, anda akan didedahkan dengan Management yang lebih advance (Link ECU - Model Extreme). Segala kelebihan ECU akan diterangkan dengan lebih lanjut bagaimana ia berfungsi


Pada Akhir Kursus, anda akan menduduki peperiksaaan Amali yang menentukan kelayakan sijil. Hanya peserta Lulus Ujian sahaja layak menerima sijil dan layak mengikuti Program Bimbingan atas talian selama 3 bulan. Program ini sangat sesuai kepada "Beginner" Stand Alone Management System.

>>Klik sini untuk maklumat lanjut mengenai PTSD LEVEL 1 <<
PTSD LEVEL 2 - Rechip ECU and Hondata System


Program ini akan berlagsung selama 2 hari. Anda akan belajar dari bagaimana untuk Rechip sesebuah ECU hingga ke Proses Tuning.

*Program ini bakal dibuka. nantikan tarikhnya.PTSD LEVEL 3 - Reflash and ReMap ECU


Reflash dan remap mempunyai kaedah tune yang sama, tetapi cara untuk lakukan serta alat yang digunakan adalah berbeza. Ianya bakal berlangsung selama 2 hari

*Program ini bakal dibuka. nantikan tarikhnya.

0 comments:

Post a Comment