Professional Tuner Skills and Development (PTSD)

Training to tune all type of engine management systemBuat kali pertama dalam dunia, Satu program yang akan memperincikan Setiap Kaedah tuning yang ada dalam dunia ini. Didalam ini ditekankan pada wiring Standalone Engine Management System, Rechip ECU, Remap ECU, Reflash ECU dan cara lakukan Tuning pada mesin Dyno. Keseluruhan Program ini akan berlangsung selama 9 hari.


Perincian Program PTSD :


PTSD terbahagi kepada 3 Level (tahap) yang mana bila lengkap sahaja ketiga tahap ini, anda sudah boleh kuasai keseluruhan kaedah tuning yang ada dalam dunia.PTSD LEVEL 1 - Stand Alone Engine Management System.


Program 3 hari ini, pembelajaran dikhususkan kepada "Aftermarket ECU" . Anda akan belajar memahami Konsep Ecu bekerja, memahami asas wiring - wiring yang ada pada Original Manufacture serta dunia motorsport, mengenal pasti jenis-jenis sensor, cara ia bekerja, cara memasang pada enjin sebenar serta cara "calibration sensor" didalam Software ECU.
Anda juga akan belajar membuat peta (Mapping ECU) menggunakan kederaan di Chasis Dyno

Pembelajaran "Teory to Praktikal" amat ditekankan dalam modul ini dan disusun mengikut silibus yang sangat praktik dan mudah difahami.

>>Klik sini untuk maklumat lanjut mengenai PTSD LEVEL 1 <<
PTSD LEVEL 2 - Rechip ECU


Program 3 hari ini memfokuskan pembelajaran  mengenai "Hack" ECU-ECU beberapa model tahun 1996 kebawah, bagaimana untuk mengubah data / mapping yang terkandung dalam ECU menggunakan kaedah Rechip

>>Klik sini untuk maklumat lanjut mengenai PTSD LEVEL 2 <<PTSD LEVEL 3 - Reflash and ReMap ECU


Program 5 hari ini akan memfokuskan kepada ECU-ECU kereta tahun 2000 keatas, apakah alat-alat yang digunakan untuk "Hack ECU", memahami Stuktur, bahasa dan kaedah komunikasi dengan ECU.

*Program ini dibuka bagi "personal coaching" sahaja. Sila hubungi 0125411496 untuk maklumat lanjut.

1 comments: