Tuner Apprentice And Training Program at Johor

 


 


 


"INI BUKAN KELAS CERAMAH MASUK TELINGA KANAN, KELUAR TELINGA KIRI. INI KELAS PRAKTIKAL, ANDA BELAJAR WIRING, BELAJAR TUNING DAN PASANG SERTA TUNE SENDIRI ATAS DYNO"


 


 


 


Apa itu Tuner Apprentice And Training Program (TATP) ?TATP adalah progam pengenalan kepada tuning engine management system. Di dalam ini ditekankan mengenai sistem Electronic Fuel Injection dan Sistem Piggyback Engine Management System secara terperinci, bagaimana ia berfungsi, cara memasang (wiring) dan cara melakukan Tuning diatas jalan raya dan juga di mesin Dyno.
Ianya adalah landansan terbaik bagi sesiapa yang mahu berkecimpung dalam dunia Tuning samada untuk kegunaan sendiri mahupun sebagai kerjaya sebagai Tuner.

Program ini belajar berkonsepkan Bengkel dan Dyno untuk mendapatkan "feel" belajar yang betul. Program ini juga bakal di adakan di Seluruh Negeri (termasuk Sabah dan Sarawak) dan pada kali ini, ia akan berlangsung di Fakulti Kejuruteraan Mekanikal, Universiti Teknologi Malaysia, Skudai Johor.


Apa Yang Anda Akan Pelajari Daripada TATP ?1. Belajar mengenai EFI system + Piggyback Engine Management System

2. Belajar mengenai wiring Piggyback System, ECU pinout, bagaimana untuk mengenal pasti SENSOR dan SIMBOL wiring yang digunakan.

3. Belajar mengenai Jenis-jenis Air Flow SENSOR dan jenis IGNITION Signal dan bagaimana untuk mengetahuinya melalui Multimeter.

4. Bagaimana untuk memasang Engine Management System pada kenderaan sebenar dan Basic Setup selepas enjin dihidupkan

5. Belajar mengenai Air Fuel Ratio, Ignition Timing dan cara lakukan tuning pada Fuel, Ignition Map dan Map-Map lain yang berkaitan semasa tuning

6. Bagaimana untuk mengendalikan Mesin Dyno dan lakukan Tuning sehingga berjaya.(Simulasi Tune diatas jalan raya dengan menggunakan dyno)

7. Pengenalan kepada Standalone System dan cara untuk lakukan Tuning dengan kaedah yang betul dan selamat.


 

SIAPA YANG MESTI HADIR..
✔..PEMILIK BENGKEL kereta..Dah lama buka kedai hanya mengharapkan jualan dari Repair Mechanical Part sahaja..Anda WAJIB datang kalau nak untung lebih dlm bisnes..sebab keuntungan besar dari Wiring dan Tuning sebab Tak ramai yang boleh buat..
✔..ANDA YG DAH BELI DVD TUNING TUTORIAL Sebelum ni..Ni masanya nk tambah ilmu dan belajar cara berdepan dengan Trainer yang berpengalaman
✔...BELIA yg minat dlm bidang ni..Mesti datang kena cari ilmu lepas tu baru nampak mcm mana dari minat nak tukar kpd bisnes..kami akan kongsi ilmu dan pengalaman
✔..Utk Ayah@Ibu yg ada anak2 Belia..Hantar lah anak-anak belajar sebab banyak ilmu yg mereka dapat belajar..Ilmu Praktikal Lebih penting dari Ilmu akademi & teori utk zaman sekarang.
✔..Anda yg pakai SAFC dan Emanage..kalau tak ada niat nk buat bisnes pun..ilmu Wiring dan Tuning EFI enjin Ni adalah perkara WAJIB anda tahu..ye lah jika.ada kerosakan secara tiba2, anda dah boleh trace kerosakan sendiri.. Tak Perlu tunda kereta utk ke bengkel..Jimat duit
✔...NAK START BISNES..Ya anda wajib hadir kalau dah ada cita2 nk start bisnes tapi x tahu nk bisne apa..datang sini belajar nanti kami kongsi ilmu dan pengalaman.


X PERLU HADIR JIKA..


❌..DAH BERPUAS HATI dengan untung servis kereta sekarang ni..tak mahu untung besar..bisnes cukup-cukup makan dah ok..
❌..DUIT BANYAK..kalau ada masalah Tuning hantar je kedai ..kena charge berapa tak kisah..
❌..MEMANG DAH TERER dalam Engine Management System dan EFI enjin.. Jangan Datang sebab ni kelas utk baru nk kenal EFI enjin + Engine Management System. Yang dah terer tunggu utk kelas Advance ye.
❌..YG RASA JAUH..Nak tunggu kelas buat kat sebelah rumah je..

Apakah persediaan sebelum menghadiri TATP ?


1. Para peserta digalakkan membawa Engine Management System dan Kenderaan sendiri. Pihak kami ada sediakan, tapi terhad untuk pembelajaran. Bagi yang sudah ada Wideband Air Fuel Ratio Meter digalakkan bawa sebab lebih mudah untuk difahami ketika Sesi Tuning nanti.
(Anda boleh tune kereta sendiri atas mesin Dyno) 

2. Bawa juga Peralatan untuk buat Wiring seperti Wire Tape, Pisau, Cutter dan sebagianya

3. Laptop. Kami akan bantu anda untuk setup Laptop untuk kegunaan Tuning

4. Sediakan juga buku nota dan pen. Pihak kami sediakan buku manual wiring

5. Air Mineral dan Vitamin tambahan kerana kelas ini tiada masa "khas" untuk berhenti.

6. Pakaian yang sesuai untuk berada di bengkel dan diwajibkan berkasut.Apa lagi yang anda dapat apabila menghadiri TATP? 


Apabila anda mendaftar dan menghadiri kelas TATP, anda juga akan menerima ...  

*Buku Manual Wiring - Lebih 60 muka surat mengenai maklumat EFI Tuning yang anda boleh buat rujukan.

*DVD Tuning Tutorial - Menunjukkan cara dan teknik-teknik yang dilakukan semasa melakukan Tuning Piggyback System  


*Special Cable untuk Connect dengan Greddy e-manage blue (Versi Lama) 
 

*Makanan dan Minuman - makan pagi, tengah hari dan petang juga disediakan bagi memudahkan peserta supaya tidak membazir masa untuk keluar mencari makanan.

*Sijil Kehadiran - Ditandatangani dan bersedia untuk di "Frame". 

  *Akses eksklusif ke Tuner Support Group di FB - Segala Isu teknikal dari segi engine mechanical, Wiring, Wiring Diagram serta Kaedah tuning dibincangkan di dalam Group ini.BAGI ANDA YANG RASA WAJIB HADIR KE KELAS NI...KENA DAFTAR KELAS INI CEPAT-CEPAT SEBAB HANYA UTK 20 PESERTA SAHAJA...


KELAS INI TERHAD UNTUK 20 PESERTA SAHAJA.http://www.tuneracademy.com/p/sold-out.html
 

  

 

 Apa Kata Mereka Yang Telah Hadir ke Program Kami :

 

 

 

 


 

Harga KURSUS TATP : RM997*TAWARAN ISTIMEWA Daftar Kelas ini SEBELUM 10 SEPTEMBER 2016Hanya Bayar RM 797 (jimat RM200)

TERHAD KEPADA 20 ORANG PESERTA! 

http://www.tuneracademy.com/p/sold-out.html

 

HUBUNGI KAMI


Sebarang pertanyaan berkaitan dengan Tuner Apprentice And Training Program 2016, anda bolehlah terus menghubungi kami melalui :
120 D, Jalan Madrasah, Kampung Manjoi, 30020 Ipoh, Perak
  ✆  012 - 5411496

0 comments:

Post a Comment